Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Gezellige Beestenboel op de Brink

17-9-2019: 

Deventer-GD vierde het honderdjarig jubileum afgelopen zondag met de inwoners van Deventer. De Brink werd omgetoverd tot een gezellige beestenboel, waar honderden bezoekers op afkwamen. De keuze was enorm: skelteren, schminken, de streekmarkt bezoeken of een kijkje nemen in het mobiele lab.

Al voor het officiële startsein, is er veel bezoek. Wie zondag rondkijkt op de Brink; ziet overal glunderende gezichten. Er is een rij voor het schminken, er wordt geskelterd op een speciaal parcours of in een microscoop gekeken voor onderzoek. Maar ook wordt er aandachtig geluisterd naar de uitleg over wat GD doet, zoeken kinderen naar een leverbotslak en spelen ze een speciale quiz. Je verzamelt letters door de vragen juist te beantwoorden en natuurlijk levert een goed antwoord een prijs op.

300

300

Ook de winnaar van de fotowedstrijd werd deze middag bekend gemaakt. Marieke Schaart-Lustig gaat er met de eer vandoor met haar foto van dochter Maj met pony Blydie. Haar foto wordt toegevoegd aan de expositie van honderd jaar GD in het stadhuis.

300

GD werkt al honderd jaar samen aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Het bedrijf heeft voor bijna vijf miljoen laboratoriumbepalingen die het per jaar uitvoert, één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld tot zijn beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.