Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Jubileum wielertocht op 15 mei

1-5-2019: 

Honderd jaar geleden, in 1919, werd GD opgericht in Leeuwarden. Vandaag de dag werken we vanuit Deventer. Toch willen we graag even stilstaan bij waar het allemaal begonnen is. En dat doen we woensdag 15 mei 2019 op een bijzondere manier; om onze Friese achtergrond in ere te houden fietsen GD-medewerkers van de Kruisstraat in Leeuwarden (oude locatie GD) naar de Arnsbergstraat in Deventer (huidige locatie GD).

Naast de wielertocht van bijna 160 kilometer, vindt er ook een kleinere tocht plaats van 70 kilometer. In de middag zullen deze groepen bij elkaar aansluiten en gezamenlijk aankomen bij GD. Alle fietsers zullen goed herkenbaar zijn in hun prachtige 100 jaar GD-wielershirt, dus vergeet ze niet aan te moedigen als u ze langs ziet rijden!

Voor de 160 kilometer rijders begint de dag om 8:30 in de Kruisstraat in Leeuwarden met enkele plechtigheden door wethouder Hilde Tjeerdema en GD-directeur Ynte Schukken. Hierbij zal de wethouder het, nog ingepakte, jubileumboek overhandigen aan de fietsers. De fietsers hebben dan de belangrijke taak om het boek naar Deventer te brengen, zodat het de volgende dag als eerste uitgereikt kan worden aan Zijne Majesteit de Koning.

Na het in ontvangst nemen van het boek, zullen de langeafstandsfietsers van start gaan. De 70 kilometer-rijders beginnen met een lunch bij GD, waarna ook zij van start gaan. Ongeveer dertig kilometer voor Deventer zullen alle fietsers elkaar treffen, waarna ze gezamenlijk het laatste stuk naar GD fietsen.

Rond 16:30 uur zal een erehaag van collega’s klaarstaan bij GD om de fietsers binnen te halen. De dag zal worden afgesloten met een borrel en een welverdiend buffet.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.