Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Vooraankondiging Voorjaarsdagen Kleine Herkauwers

21-1-2019: 

Dit jaar viert GD haar 100ste verjaardag. Tijdens dit speciale jaar heeft GD verschillende (wetenschappelijke) activiteiten gepland. Samen met de Europese veterinaire conferentie Voorjaarsdagen hebben we als kleine herkauwers groep van GD een congres gepland op donderdag 11 april met als thema “Another century of small ruminant health challenges”. Het congres vindt plaats in Den Haag.

We zijn erg blij alvast te kunnen aankondigen dat prof. Neil Sargison, prof. Snorre Stuen, dr. Inge Santman-Berends, drs. Daan Dercksen, dr. René van den Brom, dr. Piet Vellema en dr. Christianne Bruschke (Chief Veterinary Officer bij LNV) spreken tijdens dit congres. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere nematoden- en leverbotinfecties, tekengerelateerde aandoeningen, de opkomst en toekomst van de melkgeitenhouderij, opkomende aandoeningen bij kleine herkauwers, de rol van data in de schapen- en geitengezondheidszorg en bespiegelingen over al deze onderwerpen vanuit een politiek oogpunt.

Extra dag
Woensdag 10 april organiseert GD een extra dag voor dierenartsen die ook op 11 april bovengenoemd congres op de Voorjaarsdagen bezoeken. De specialisten in opleiding van het ECSRHM (European College of Small Ruminant Health Managment) bieden wij de mogelijkheid om een presentatie te geven over een onderwerp waar ze bij betrokken zijn (samenvatting van 100-200 woorden indienen vóór 15 maart 2019 via Rene van den Brom). Ook roepen wij andere dierenartsen op om samenvattingen in te dienen om casuïstiek over de gezondheid van kleine herkauwers te presenteren.

In de ochtend organiseren we een rondleiding door het onlangs gerenoveerde GD laboratorium, één van de grootste veterinaire laboratoria in Europa. Na de lunch bezoeken we een groot melkgeitenbedrijf in de buurt van Deventer. De Nederlandse melkgeitenhouderij is in de laatste decennia enorm veranderd, en dit is een unieke gelegenheid om met de manager van het bedrijf te spreken over de uitdagingen rond de diergezondheid van de geit en om met specialisten rond te lopen over het bedrijf. Na dit bezoek volgt een diner bij GD. Tijdens deze dag zijn vervoer, lunch, diner en drankjes inbegrepen.

Aanmelden voor de voorjaarsdagen kan vanaf 1 februari 2019 via de website van de Voorjaarsdagen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.